Fájdalom szakrendelés

Doctor 4 L

Dr. Almási Róbert Gyula PhD. habil. EDPM.

HTS Medical Pécs - Dr. Almási Róbert Gyula PhD.habil.EDPM. - Fájdalom szakrendelés

Időpontfoglalás

Küldje el időpontkérését kollégáinknak. A megadott email címen vagy telefonszámon jelentkezni fogunk a pontos tudnivalók egyeztetése céljából.

Rendelési idő

Szerda: 10:00-13:00

Szakorvosi vizsgálatok:


2023.02.01-től érvényes árak:

Fájdalom szakrendelés első vizsgálat: 16.000Ft + fájdalomcsillapító blokád/injekció beadás: 4.000Ft

Kontroll vizsgálat 6 hónapon belül: 12.000Ft + fájdalomcsillapító blokád/injekció beadás: 4.000Ft

Ideg (egyéb) blokád vezetéséhez szükséges ultrahang: 6.000Ft - az alapvizsgálaton felül! + injekció beadása: 4.000Ft

Angol, német nyelvű beteg leleteinek lefordítása és angol nyelvű lelet kiadása az alapellátáson felül: 10.000Ft

Mágneses (MAS) kezelés - 2 alkalom: 10.000Ft


Európai diplomával rendelkező fájdalom diagnosztikai és terápiás specialista.

2013.06.04. – 2014.09.30-ig osztályvezető főorvosként, dolgoztam a Kaposi Mór Oktató Kórház, Anaesthesiologia és intenzív terápiás osztályán, valamint vezetője voltam a Központi Műtőnek ahol korábban 2009. 04. 01. – 2013.06.04-ig egységvezető főorvosi teendőket láttam el. Az anaesthesiologia és fájdalomterápia területén a műtéti anaesthesia kórházszintű szervezésében és kivitelezésében tevékenykedtem, fájdalom szakrendelést vezettem, valamint részt vettem a rezidensi és szakorvosi oktatásban, továbbképzésben, osztály, kórház és regionális szintű szakmai továbbképzések szervezésében.

A mindennapi aneszteziológiai gyakorlatba bevezettem az ultrahang vezérelt idegblokádokat, melyek segítségével komfortosabb és egyszerűbb műtéti érzéstelenítést tudtunk végezni, hosszan tartó és kielégítő műtét utáni fájdalomcsillapítást értünk el. A módszert fokozatosan beépítettük a fájdalom szakrendelés eszköztárába, a krónikus fájdalmak kezelésében a különböző beavatkozásoknál egyéb képalkotó eljárások alkalmazása mellett egyre inkább szerepet kapott az ultrahang irányított lágyrész és idegblokád technika alkalmazása. Az ultrahang vezérelt idegblokádok országos szintű oktatásában, a szakorvosok képzésében 5 éve veszek részt.

2001. 01. 01. - 2009. 04. 01. Részlegvezető főorvosként a Seffer & Renner MK KFT Anaesthesiologia és fájdalom szakrendelésén dolgoztam. Feladatköröm az anaesthesia intézetszintű szervezése és kivitelezése mellett a fájdalom diagnosztika, intervenciós fájdalomcsillapítás, TENS, MAS, konzervatív fájdalomcsillapítási eljárások alkalmazása volt.

1991. 01. 01. - 2012. 05. 15. óraadó szaktanárként a PTE ETK Eü Főiskolai Karán dolgoztam, Elsősegélynyújtás - Oxyologia, Katasztrófa orvostan, Fájdalom, fájdalomcsillapítás és Gyógyszertani ismeretek és kontrasztanyagok tantárgyakat oktattam.

2014-ben Igazságügyi szakértői tevékenységhez szükséges jogi végzettséget szereztem, szakértői vizsgát tettem, tagja vagyok a Pécsi Igazságügyi Szakértői Kamarának. 2012-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen szereztem másoddiplomát Egészségügyi menedzsment specialista szakon.

2008-ban szereztem Ph.D. fokozatot a PTE ÁOK-án, Neuropharmacologia, Fájdalompharmacologia témakörben.

1996-ban Aneszteziológia és Intenzív Terápiás szakorvos szakvizsgát szereztem.

1989-ben végeztem általános orvosként a PTE ÁOK-n.

Számos szakmai társaság tagja vagyok, többek között a Magyar Aneszteziologiai és Intenzív Terápiás Társaság, Magyarországi Fájdalom Társaság, European Society of Anaesthesiologist , European Society of Regional Anaesthesia.

Alapító tagként nevemhez fűződik a Kaposvári Mentőalapítvány 1991-es megalapítása.

25 éves Kaposvári tevékenységemet és székhelyemet feladva 2014-ben szülővárosomba, Pécsre költöztünk családommal. Jelenleg a PTE AOK AITI-ben dolgozom.

2019-ben Brüsszelben megszereztem az EDPM diplomát - European Diploma of Pain Medicine. Európai diplomával rendelkező fájdalom diagnosztikai és terápiás specialista. Magánrendelésemet a HTS Medical támogatásával és keretei között tovább folytatom a Fájdalom-szakrendelés szakterületén, melyet 1996 óta folyamatosan végzek konzervatív kezelések, diagnosztikai vizsgálatok szervezése és értékelése, fájdalomcsillapító beavatkozások, idegblokádok, intervenciók, képvezérelt beavatkozások tervezése és kivitelezése formájában. A társzakmákkal együttműködve lehetőség van hagyományos módon nem, vagy nehezen csillapítható tumoros és mozgásszervi fájdalmak, izületi, gerinc, derékfájdalmak, végtagi fájdalmak diagnosztikájában, kezelésében, főként ultrahang vezérelt idegfonat, ideggyöki vagy perifériás idegblokád formájában. Traumatológiai, orthopediai, idegsebészeti és számos konziliáriusi háttér biztosított az egyéb neuro-fizioterápiás (TENS, MAS, rögzítők, tartás és mozgásjavítók, gyógytorna) eljárások mellett.