Ortopédia

Doctor 15 L

Dr. Antal Hunor

HTS Medical Pécs - Dr. Antal Hunor - Ortopédia

Időpontfoglalás

Küldje el időpontkérését kollégáinknak. A megadott email címen vagy telefonszámon jelentkezni fogunk a pontos tudnivalók egyeztetése céljából.

Rendelési idő

Csütörtök: 16:00-19:00

Szakorvosi vizsgálatok

2022.02.01-től érvényes ár:

Ortopédiai szakvizsgálat ára: 18.000Ft


Az ortopédia (a görög orthopaedia szóból) az orvostudomány azon ága, amely a mozgási szervrendszer statikájával, biomechanikájával, dinamikájával, a csontok, illetve ízületek hibás fejlődésével, rendszerbetegségeivel sérüléseivel foglalkozik. Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett rendellenességeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi szakterület. A mozgásszervi betegségek körébe tartozik a végtagi csontok, ízületek és inak betegsége, az izombetegségek egy része, valamint a gerincoszlop csigolyáinak és a környező lágy részeknek az elváltozása is. Kezdetben az ortopédia a különböző torzulásoktól, deformitásoktól, bénulásoktól szenvedő emberek problémáit elsősorban mechanikai segédeszközökkel próbálta gyógyítani, esetleg fürdőkúrát ajánlott. Ma már az ortopédiai megbetegedések kezelésére lehetőségek széles skálája áll az orvosok rendelkezésére. Az altatásos érzéstelenítés feltalálása után az ortopédia nemcsak a konzervatív, azaz vértelen módszereket tudja alkalmazni (pl.: fizikoterápia, gyógytorna, hidroterápia, stb.), hanem műtéti beavatkozásokat is végez.

A vállsebészet, vagy talán helyesebben vállgyógyászat a váll területén megjelenő panaszok (fájdalmak, mozgásbeszűkülés, ficamodás stb.) hátterében álló kóros állapotok diagnosztikájával, valamint a válltáji betegségek gyógyításával foglalkozik. Csípőtájéki fájdalmak előfordulásánál az esetek zömében csípőízületi arthrosis, azaz kopás áll a háttérben. A betegség gyógyítása szempontjából kiemelten fontos tényező az idő, valamint a szaktudás. Panaszok esetén mielőbb ajánlott specialista felkeresése, aki konzervatív vagy operatív úton segíti a gyógyulás útjára.